Skip to content Skip to navigation

De rol van onderwijs richting een eerlijke wereld

(H)EERLIJK VERBEELD - ONDERWIJS

Woensdag 15 februari 2023 om 19.30 uur
Krookcafé, Gent

Onderwijs vormt een belangrijke basis voor het verkrijgen van grip op de wereld om ons heen. Maar in welke mate nodigt het onderwijs ons ook uit om een andere wereld te verbeelden? Leren studenten en leerlingen om zich zo goed mogelijk te schikken binnen de huidige prestatiemaatschappij – die onduurzaam is – of leren zij om deze te bevragen? Wat is de rol van verbeelding binnen het onderwijs en hoe zou ons onderwijs er anders uit kunnen zien?

Op deze avond kruipt een leerkracht secundair onderwijs in de rol van doener en een beleidsmaker in de rol van uitdager. Er zijn twee co-verbeelders: jongeren die gelabeld worden als ‘probleemgevallen’ in het huidig onderwijssysteem presenteren hun visie op onderwijs en een duurzaamheidsprofessor presenteert een toekomstvisie waarin het hoger onderwijs studenten beter voorbereid op de complexe sociaal-ecologische uitdagingen die onze tijd kenmerken.

Moderator: Barbara Deruytter (Masereelfonds)

Verbeelder: Thomas Block (UGent, de Stadsacademie) & Haroun Couvreur (leerling / dissident)

Doener: Liesbet Van Gompel (Leerkracht secundair, klimaatcoach bij GoodPlanet en KlimaatContact)

Uitdager: Elke Decruynaere (projectmedewerker bij Pedagogie van het Jonge Kind (PJK), docent leiderschap bij Arteveldehogeschool, voormalig Schepen van Onderwijs Gent)

Meer info en inschrijven: klik hier.

(H)Eerlijk Verbeeld is een organisatie van Fonds Masereel, Oikos, Reset.Vlaanderen & Green Office Gent i.s.m. de Stadsacademie

Contact

Technicum, Campus Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 41, T1-Blok1

B-9000 GENT

T: +32(0)9 264 82 09
F: +32(0)9 264 83 90

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent