Skip to content Skip to navigation

Transitiefestival 22-30 okt 2016

Het Transitienetwerk Middenveld (TNM) en Pulse, het transitienetwerk uit de cultuursector, slaan dit najaar de handen in elkaar om een tiendaags transitiefestival op te zetten. De inhoudelijke focus is circulaire economie, waarbij het de bedoeling is het maatschappelijke en intellectuele debat over dat populaire begrip aan te scherpen. Het volledige programma vind je hier. Er worden op heel wat plaatsen in Vlaanderen activiteiten opgezet. We lichten er hier twee uit.

De jaarlijkse trefdag van Pulse, dit jaar onder de naam RE:CULTURE, heeft plaats op donderdag 27 oktober in de Beursschouwburg in Brussel. RE:CULTURE biedt een palet aan inspirerende praktijken, lezingen, workshops en artistieke interventies rond circulair samenleven. Telkens is de vraag: welke rol kan cultuur spelen in de transitie naar een duurzamere samenleving? Om naar uit te kijken: o.a. de lezingen van Socrates Schouten en John Restakis, duuzamere festivals met de Boombar, en materialen met emoties bij denktank Onbetaalbaar.

TNM organiseert op vrijdag 28 oktober een Festivaldag in de Vooruit in Gent. Sociale organisaties verzamelen om samen na te denken en praktijken te tonen over hun visie op de criculaire economie. Ook weer heel wat om naar uit te kijken, zoals een debat met Europees Commissaris Frans Timmermans, een politiek repaircafé, duurzamer investeren, jobs in de circulaire economie, en de volksvergadering van Reburg, de eerste circulaire stad. Bij die laatste sessie zijn we ook als CDO betrokken.

Contact

Technicum, Campus Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 41, T1-Blok1

B-9000 GENT

T: +32(0)9 264 82 09
F: +32(0)9 264 83 90

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent